Ølskovstenen
Fakta

Gravhøje på rad og række

Af

Syvhøje er en række af høje, som ligger mellem Ølskov og Borgnakke sydøst for Næstved. Rækken er cirka to kilometer lang og består af gravhøje fra bronzealderen. Nogle er fredede og velbevarede, andre overpløjede. Syvhøje kan følges på begge sider af…

Vis mere

Bidrag til Syvhøje ved Ølskov

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Mystiske mærker på gravenes sten

Tid / Periode -1700 -500
1 kommentar 1 anbefalinger

Det kan være symboler på ild, sol, måne, stjernebilleder, frugtbarhed eller genfødsler. Måske er de til offergaver. Eller måske er stenmelet fra udhulingen brugt som medikament til dyr og mennersker. Teorierne er mange, når det gælder betydningen af skålformede indhug i sten. Skåltegn er kendt verden over og også mere end 700 steder i Danmark. Danske skåltegn gemmer sig ofte på større løse samt på sten på bronzealderens dysser og jættestuer. Men de er også på sten, der er genbrugt til byggeri af kirker. Tegnene optræder både enkeltvis og i større eller mindre grupper. De fleste er hugget med en hårdere stenart, som har udhulet et mærke på cirka fem centimeter i diameter og op mod en centimeters dybde.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Michael S
, for mere end 11 år siden

Symbolerne ligner indhuggene i stenene i Almendres Cromlech i Portugal. Kan ses her: http://www.sacred-destinations.com/portugal/almendres-cromlech De havde et meget bedre samarbejde dengang på vores planet på tværs af grænserne. Det må vi have genindført :)

Bidrag til Syvhøje ved Ølskov

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Mystiske mærker på gravenes sten

Det kan være symboler på ild, sol, måne, stjernebilleder, frugtbarhed eller genfødsler. Måske…

Billeder (1)