Tamdrup Kirke og Hovedgård

Kristendommens gyldne plader

Af

Tamdrup Kirke er bygget omkring 1125. Kirken ligger i dag helt alene på en bakke. Men udgravninger viser, at der i vikingetiden og den tidlige middelalder var bebyggelse både nord og nordvest for kirken. Det var sandsynligvis en stormandsgård. Måske er det denne…

Bidrag til Tamdrup Kirke og Hovedgård

Jernhandske gav tro på Jesus

0 kommentar 0 anbefalinger

De 29 reliefplader fra Tamdrup Kirke er fremstillet omkring 1200 og er nu på Nationalmuseet. Pladerne fortæller historien om Danmarks kristning. På relieffet ses historien om, da Harald Blåtand blev omvendt til kristendommen. Hvad århundreders påvirkning ikke kunne, klarede munken Poppo på få minutter ved at bære glødende jern. Legenden er en slags missionsklassiker. På pladen ser man Poppo bære det glødende jern i form af en handske. Handsken er en senere tilføjelse til den originale og næsten samtidige beretning, der blot taler om et glødende jern. Samme beretning afslører også, at danskerne faktisk troede på Kristus allerede, men blot opfattede ham som en svag gud blandt stærkere og mægtigere. Kopier af de originale gyldne plader udsmykker forsiden af kirkens alterbord

De 29 reliefplader fra Tamdrup Kirke er fremstillet omkring 1200 og er nu på Nationalmuseet.…