Tangdiget i Ebeltoft 1
Fakta

Tang beskyttede nyttehaver

Af

Et besynderligt dige løber parallelt med Strandvejen i Ebeltoft. Det er bygget af tang og stammer sandsynligvis fra begyndelsen af 1700-tallet. Diget skærmede dengang nogle af købstadens livsnødvendige marklodder og nyttehaver mod oversvømmelse. Ved bygningen af…

Vis mere

Bidrag til Tangdigerne i Ebeltoft - Strandvejen

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Havets byggematerialer

Tid / Periode 1700 2000
1 kommentar 0 anbefalinger

Der er brugt bændeltang til digerne i Ebeltoft. Det bliver også kaldt Ålegræs. Bændeltang findes langs kysterne i de fleste fjorde og indre danske farvande. I gamle dage blev tangen tit brugt til at brænde og til at bygge i stedet for strå, tørv og træ. På flere danske øer brugte man tang til at tække tagene på bindingsværksgårdene. Det kender vi blandt andet fra Læsø. Tang blev mange steder blandet i husdyrenes gødning for at strække den. Tang blev også brændt, så man kunne udvinde salt af asken. Og tang har været brugt både som madrasfyld og som tobakserstatning. Diger af tang kendes fra Ebeltoft og også fra blandt andet Drejø, Endelave og Fredericia.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Lars Lund
, for mere end 12 år siden

Udover Drejø ses tangfiger også på Hjortø og Skarø, og enkelte steder på Sydfyn, f.eks. ved Fiskop :-) På Drejø er digerne i øvrigt ofte sikret mod havet af en stensætning på ydersiden.

Bidrag til Tangdigerne i Ebeltoft - Strandvejen

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Havets byggematerialer

Der er brugt bændeltang til digerne i Ebeltoft. Det bliver også kaldt Ålegræs. Bændeltang…

Billeder (2)