Danmarks Oldtid i landskabet

På udflugt til oldtiden

2 anbefalinger

Nogle af de bedste oplevelser af historien får man dér, hvor begivenheden rent faktisk fandt sted. Blandt oldtidens gravkamre af sten og kilometerlange forsvarsvolde folder fortidens liv sig ud for øjnene af den besøgende. Via projektet ”Danmarks Oldtid i landskabet” er en række af landets mest interessante oldtidsminder blevet tilgængelige.

Solvognen fra Trundholm Mose, Guldhornene fra Gallehus og sølvbægret fra gravkammeret i den nordlige Jellinghøj er alle berømte fund fra Danmarks oldtid. Fund, som mange danskere har et forhold til, og som taler til os på tværs af de svundne tider. Museernes samlinger rummer hundredtusindvis af sådanne store og små skatte, der fortæller dragende historier om landets fortid.

Landskabets levende museum
Den for museets sale ligger en helt anden skat af oplevelser, nemlig de mange bevarede fortidsminder, der gennem årtusinder har præget det danske landskab. Dysser og jættestuer bygget af tonstunge sten. Dybe, furede hulveje, der vidner om hundredvis af kærrer og vandrende ad længst forglemte vejstrøg. Vældige gravhøje, der på sindrig vis er opført af tusinder af skårne græstørv.…

Tisdlinje for Danmarks Oldtid i landskabets fortællinger

Se Danmarks Oldtid i landskabets steder på kortet