Europæiske fortællinger

Europa - den smukke fortælling

Fra kanoner til kaffeborde. Danmark og Europa gennem 1000 år.

Lad dette være sagt uden omsvøb i anledning af, at Danmark i første halvår af 2012 har formandskabet i EU: Danmark og Europa er uadskillelige størrelser.

Europa har beriget Danmark, og uden Europa kan Danmark slet ikke tænkes. Sikkert er også, at Danmark trods sine begrænsninger har, om ikke beriget Europa, så spillet en rolle, tidligere som stor og mellemstor militærmagt, dernæst som fredelig småstat i en union, hvor krig ikke længere lader sig gøre, men er afløst af kommerciel, kulturel og anden kappestrid. Har europæerne problemer, finder man en fredelig løsning, god eller dårlig. Vi er så at sige gået fra kanoner til kaffeborde.

Danmark har sin rolle i det europæiske drama, som begynder efter Vestroms undergang i det femte århundrede. Der findes stort set ingen skriftlige kilder i de følgende århundreder. Men fra…

Tisdlinje for Europæiske fortællingers fortællinger

Se Europæiske fortællingers steder på kortet