Lys og lyd

Lys og lyd over land

0 anbefalinger

I 1850’erne lærte danskerne gassen, elektriciteten og kloakkerne at kende. I løbet af de næste 150 år kom toiletter, telefoner og moderne massemedier til. Først radioen og siden fjernsynet blev allemandseje. I dag er der pc og internet i de fleste hjem, og der er flere mobiltelefoner end mennesker i Danmark.

Satellit-tv, DAB-radio, internet, mobiltelefoner og masser af lys, rent vand og træk og slip - det er dagens Danmark. For 150 år siden havde vi kun aviser, breve, dunkle stræder og stuer, brøndvand og lokum. Men i 1850’erne tog danskerne hul på det nyfødte demokrati - og en masse nye opfindelser.

Frimærket og telegrafen
I 1851 indførte postvæsenet en billig enhedsporto, som frimærket var symbol på. Det satte skub i danskernes meddelelsestrang. Fra under 4 millioner brevforsendelser om året steg postmængden i løbet af få år til over 12 millioner breve om året. I 1854 åbnede Statstelegrafen den første elektromagnetiske telegraflinie, der forbandt Helsingør med København og København med Hamburg. I løbet af få årtier var hele kloden spundet ind i telegraftråde, "det…

Tisdlinje for Lys og lyds fortællinger

Se Lys og lyds steder på kortet