Statens Kunstfond

Kunstproduktion til borgere i hele Danmark

0 anbefalinger

I 2014 har Statens Kunstfonds 50 års jubilæum. Statens Kunstfonds produktion af kunst i offentlige rum er det mest synlige og direkte tilgængelige resultat af fondens virke. 1273 værker er det blevet til.

Det er en mangfoldighed af værker, der er blevet produceret i det offentlige rum gennem Statens Kunstfonds 50-årige virke. Værkerne varierer fra enkeltstående skulpturer og underspillede monumenter til højtråbende kolosser, topografiske pejlemærker, rumindretninger og farvesætninger: skulptur, installation, maleri, grafik, keramik og kunsthåndværk.  Værkerne kan opleves i hele Danmark. Fra Skagen til Løgumkloster og fra Vesterhavet i Hvide Sande til Sortedams Dossering i København. Du kan læse mere om Statens Kunstfonds 50-årige virke i bogen ”Stedsans – 25 indgange til kunsten derude”, som er redigeret af kunsthistoriker Camilla Jalving.

Staten som mæcen

• Vis hele artiklen