Tibirke Bakker træer
Fakta

Sommerhuse i særklasse

Af

I 1916 fik Tibirke Bakker Danmarks første udstykningsplan for et sommerhusområde. Lyngbakkerne tiltrak i begyndelsen af det 19. århundrede billedkunstnere, forfattere og velhavere. Tidens kendte arkitekter som Mogens Clemmensen, Mogens Lassen, Ivar Bentsen og Vilhelm…

Vis mere

Bidrag til Tibirke Bakker

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Snob Hills

Tid / Periode 1920
1 kommentar 0 anbefalinger

De bedst beliggende sommerhuse i Tibirke Bakker koster nu helt op til 20 millioner kroner. Bebyggelsen blev startet af velhavere og må stadig siges at have denne kategori af danskere som målgruppe. Den kulturradikale forfatter og arkitekt Poul Henningsen kaldte allerede i 1928 området for ”Snob Hills”. De attraktive sommerhuse kommer sjældent til salg på det åbne marked. De går i høj grad i arv. Årsagen til de meget høje salgspriser på husene i Tibirke Bakker er dels landskabsplanen fra 1916, der har fastholdt samspillet med naturen. Men det har også betydning, at det er datidens kendte arkitekter, der har tegnet husene og at en række kendte danskere har haft hus i området.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Pauline Ringsted
, for mere end 12 år siden

Desværre er det ofte med nedrivning for øje, at de smukke huse opkøbes, da nutidens krav til spabad og mange flere flere kvadratmeter tilsyneladende ikke er forenelige med de smukke sommerhuse fra starten af det 20. århundrede.

Bidrag til Tibirke Bakker

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Snob Hills

De bedst beliggende sommerhuse i Tibirke Bakker koster nu helt op til 20 millioner kroner.…

Billeder (3)