Brandsbjerg 1

Gravplads med nordlig udgang

Af

Tjæreby-jættestuen på Brandsbjerg blev bygget i bondestenalderen for 5000 år siden og var fællesgrav for nogle af de første bønder ved Korsør. Jættestuen er særlig interessant, fordi indgangen ind til gravkammeret vender mod nord. Sædvanligvis vender…

Bidrag til Tjæreby

Storebæltsbroen afdækker historien

Tid / Periode -3400 -3000
0 kommentar 0 anbefalinger

Området omkring Korsør Nor er fyldt med historie, og fra toppen af Brandsbjerg kan man se ud over hele landskabet. Allerede i jægerstenalderen sejlede jægerne rundt i Korsør Nor på jagt efter mad, og da man i 1940’erne gravede Korsør Havn dybere, fandt man en af de gravlagte jægere. Bondestenalderen har sat sine spor i landskabet med talrige gravhøje, og også fra senere tidsperioder findes spor i landskabet. Ved Tårnborg Kirke ses et middelalderligt voldsted, og mod vest ser man en af vor tids vartegn – Storebæltsbroen. Det var blandt andet de arkæologiske udgravninger i forbindelse med byggeriet af Storebæltsforbindelsen, der var med til at afsløre områdets særprægede historie.

Bidrag til Tjæreby

Området omkring Korsør Nor er fyldt med historie, og fra toppen af Brandsbjerg kan man se ud over …