Toftegård
Fakta

Bedre boligmiljø

Af

Boligbebyggelsen Toftegård er opført i 1950. Toftegård består af 16 boligblokke med 435 lejligheder. Bebyggelsen er opført af Boligselskabet af 1944 i Herlev, som blev dannet af arbejderne i Herlev. Gennem flere år indbetalte de bidrag, som blev brugt til at købe…

Vis mere

Bidrag til Toftegård i Herlev

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Glasaltaner med solvarme

Tid / Periode 1950
1 kommentar 0 anbefalinger

I starten af 1990'erne skulle Toftegård renoveres. Boligselskabet valgte at gøre en indsats for miljøet, samtidig med at altaner, tage og installationer skulle istandsættes eller fornys. Boligselskabet opstillede et mål om at spare på det samlede vand- og energiforbrug. Oven på 12 af de 16 boligblokke blev der derfor bygget 112 nye, højisolerede lejligheder. Passiv solvarme blev udnyttet ved at glasinddække altanerne. Luftsolfangere blev sat på taget, og regnvandet blev opsamlet og genbrugt. Toftegård nåede til fulde sit mål. Selvom der kom 25 procent flere beboere, faldt forbruget af vand og energi. Toftegård vandt i 1994 Boligselskabernes Landsforenings Miljøpris for renoveringen.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

, for mere end 7 år siden

Hej, Jeg har arbejdet med ejendomsservice ( vicevært ) i over 13 år. Jeg elsker ejendomme, arkitektur og drift af ejendomme, så det er en ren fornøjelse at følge med her på siden.

Bidrag til Toftegård i Herlev

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Glasaltaner med solvarme

I starten af 1990'erne skulle Toftegård renoveres. Boligselskabet valgte at gøre en indsats…

Billeder (2)