Mindesten for B.S. Ingemann

Ingemanns fødehjem

Af

Torkilstrup på Nordfalster er en sogneby med kirke fra sidste halvdel af 1100-tallet. Den middelalderlige Torkilstrupgård brændte 1662. Alle byens gårde hørte til Nykøbing Slot indtil en del af kongens godser blev solgt i 1766. Her blev Torkilstrup solgt fra som…

Bidrag til Torkildstrup

Præstesønnen fra Falster blev forfatter

0 kommentar 0 anbefalinger

Bernhard Severin Ingemann blev født som præstesøn i Torkilstrup i 1789. Han læste jura på universitetet, men han tog aldrig den endelige eksamen. I 1822 blev Ingemann gift med maleren Lucie Mandix. Ingemann er især kendt for sine morgensange og aftensange som I Østen stiger solen op og Der står et slot i Vesterled. Han debuterede med en digtsamling i 1811. Kongen betalte Ingemanns dannelsesrejse til Sydeuropa. Da han vendte hjem, blev han lektor i dansk sprog og litteratur ved Sorø Akademi. Fra midten af 1820'erne udgav Ingemann en lang række nationalromantiske romaner, som Erik Menveds Barndom og Valdemar Sejr.

Bernhard Severin Ingemann blev født som præstesøn i Torkilstrup i 1789. Han læste jura på…