Trekroner

Nøglen i Københavns søforsvar

Af

Trekroner er et søfort i Københavns Søbefæstning. Det blev bygget fra 1787 til 1827 og var det første fort i søbefæstningen. Fortet blev senere udbygget og moderniseret. Det er placeret ved nøglepunktet i Københavns forsvar mod søsiden, nemlig ved det…

Bidrag til Trekroner

Englændernes skræk

2 kommentarer 1 anbefalinger

København blev i 1700 udsat for et bombardement fra søsiden. I 1713 blev nogle udtjente orlogsskibe sat på grund ved det smalleste sejlløb i indsejlingen til København, som en form for søbefæstning. Så man fremover var bedre beskyttet fra søsiden. Et af orlogsskibene var Trekroner. Trekroner lå tæt på begivenhedernes centrum i to af 1800-tallets mest dramatiske begivenheder. Først Slaget på Reden i 1801 og siden Københavns bombardement i 1807. I 1801 udgjorde søfortet en alvorlig trussel mod den britiske angrebsstyrke. Derfor holdt Lord Nelsons flådestyrke sig også uden for rækkevidde. I 1807 valgte briterne at angribe fra landsiden. Det siger noget om, hvor godt forsvaret mod søsiden var.

Per Allin
, for mere end 4 år siden

Hvis du er interesseret i at se flere historiske film så besøg: Fæstningens Venner. En side på Face Book som er åben for alle som interesserer sig for gamle Danske Fæstningens anlæg. og på You Tube: www.You Tube.com/user/FaestningensVenner

Lene
, for mere end 7 år siden

Trekroner vækkes til live 25. juni 2010 og åbner op for en verden af nye oplevelser. Kun ti minutters sejllads fra Langelinie fortælles historien om Københavns Befæstning og Trekroners historie. Følge med her. www.facebook.com/trekronerfort

Englændernes skræk

København blev i 1700 udsat for et bombardement fra søsiden. I 1713 blev nogle udtjente…