Kort

En kaserne fra vikingetiden

Af

Trelleborg ved Slagelse er en af vikingetidens såkaldte ringborge. Borgen er dateret til 980 e.Kr. og er formentlig bygget af kong Harald Blåtand eller hans søn Svend Tveskæg. Den er en af i alt fire kendte ringborge, der er enestående for det danske område. De…

Bidrag til Trelleborg

Hvad blev ringborgene brugt til?

0 kommentar 1 anbefalinger

Ringborgene var militært område. Her holdt især soldater og deres familier til. De fire ringborges ensartethed viser, at de må være blevet anlagt af en central magt. På opførelsestidspunktet var Harald Blåtand konge – måske blev borgene anlagt i forbindelse med stridighederne mellem ham og hans søn Svend Tveskæg? Eller et led i forsvaret mod naboerne i syd? Under alle omstændigheder var ringborgene kun i brug i kort tid, og de enestående anlæg, der vidner om vikingetidens stærke kongemagt, fik hurtigt lov at forfalde. Men det har været alvor for kongemagten: Forud for anlæggelsen af Trelleborg blev en hel landsby ryddet af vejen - sandsynligvis med stor brutalitet: På Trelleborg og er der er fundet tilkastede brønde med børnelig i.

Ringborgene var militært område. Her holdt især soldater og deres familier til. De fire…

Multietniske vikinger