Uldum Kær

Uldum Kær en skøn naturoplevelse

Af

Uldum kær ligger i Hedensted kommune. Det ligger 17 km nord for Vejle og 19 km vest for Horsens. Uldum Kær er et kulturlandskab. Der er fundet spor efter bosættelser fra stenalder til nutid. Alt er beskrevet i en brochure, der er at finde på stedet.

1 kommentar 0 anbefalinger

Uldum kær er en skøn naturoplevelse. Min hund og jeg går tur der næsten hver dag, det er der for øvrigt mange der gør. Der er nemlig i 2009 lavet broer, gang- og cykelstier gennem kæret. Da der også er etableret en rasteplads for kanoer (Gudenåen bugter sig nemlig gennem kæret), parkeringspladser, fugletårne, borde og bænke, bruges kæret flittigt af alle. Så mangler du et udflugtssted til søndagsturen, kan du roligt tage picnickurven med og køre en tur til Uldum kær. Du finder en fin brochure ved fugletårnet nær parkeringspladsen. Her kan du se de forskellige ruter gennem kæret. Jeg er meget glad for at bo i et land med 4 årstider. Det får man rigtig at se, når man følger årets gang i kæret. Hvilken er så den smukkeste, ja det kan jeg ikke fortælle dig. Det må være øjnene, der ser det. Det er hvis også på sin plads at nævne at nattergalen også holder af Uldum kær. Her til slut vil jeg ønske dig rigtig god tur i Uldum kær. Ps.: Kæret benyttes til kreaturgræsning. Der er jagt i området.

Jens Peter Madsen
, for mere end 7 år siden

Jeg har fanget mange aborrer i tørvegrave i Uldum Kjær. OG en gang fangede min bror en kæmpe Gedde. Vi vadede over Gudenåen fra Åle kær. Skønne erindringer.

Bidrag til Uldum Kær

Uldum kær er en skøn naturoplevelse. Min hund og jeg går tur der næsten hver dag, det er der for…