Ungdomshuset, Jagtvej 69
Fakta

Her kom Lenin og bz'erne

Af

Ungdomshuset på Jagtvej 69 blev foræret til en gruppe unge af Københavns Kommune i 1982. Overdragelsen var en slags kulmination på 1970'ernes slumstormerbevægelse og 1980'ernes bz-bevægelse, hvor unge mennesker besatte tomme og faldefærdige ejendomme.…

Vis mere

Bidrag til Ungdomshuset, Jagtvej 69

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Lenin, boksestævner og banko

Tid / Periode 1982 2007
1 kommentar 1 anbefalinger

Ungdomshuset blev oprindeligt etableret af Arbejderbevægelsen som Folkets Hus i 1897, og det kom gennem årene til at danne rammen om forskellige aktiviteter. De socialistiske førerskikkelser Lenin og Rosa Luxemburg besøgte huset før 1. Verdenskrig. Og det var her den anden internationale kvindekongres i 1910 vedtog, at man hvert år skulle afholde kvindernes internationale kampdag den 8. marts. Til daglig blev huset brugt af Arbejderbevægelsens faglige afdelinger og foreninger, men det fungerede også som forsamlingshus med alt fra juletræsfester og boksearrangementer til bankospil og afdansningsballer. Huset stod tomt fra omkring 1960, og efter Brugsens overtagelse i 1968 var planen at rive det ned og bygge et supermarked. Nedrivningen blev dengang forhindret af hensyn til stedets historiske værdi.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (1)

Jette Ryberg
, for mere end 9 år siden

Som barn kom jeg i Folkets hus. Der skete altid meget spændende, alt fra juletræsfesten til aftener, hvor de voksne talte om fagforening, men hvor der altid var en, der fortalte os børn historier. Som 5 årig gik jeg også til dans i Folkets hus, så for et nørrebrobarn stod der altid glans om huset.

Bidrag til Ungdomshuset, Jagtvej 69

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Lenin, boksestævner og banko

Ungdomshuset blev oprindeligt etableret af Arbejderbevægelsen som Folkets Hus i 1897, og det kom…

Billeder (1)