Usserød Klædefabrik

Uniformsklæde fra statsfabrik

Af

Usserød Klædefabrik ligger ved Usserød Å. Siden begyndelsen af 1700-tallet har der ligget møller og fabrikker langs vandløbet. Usserød Klædefabrik er den største af dem. Virksomheden fik kongeligt privilegium i 1791 som valkeri, der kunne behandle stof og…

Bidrag til Usserød Klædefabrik

Fra røg til rekreation

0 kommentar 0 anbefalinger

Klædefabrikken er et stort bygningskompleks på mere end 12.000 kvadratmeter. Anlæggets fløje ligger samlet omkring en gårdsplads, så den ligner en herregård. Sammen med fabrikken blev opført dobbelthuse til de ansatte. En del af bygningerne blev fredet i 1982. Klædefabrikken er siden blevet istandsat og omdannet til industripark. Efter 250 år som industri lejer moderne virksomheder sig i dag ind på Den Kongelige Militære Klædefabrik. Park- og skovanlægget bruges af klædefabrikkens lejere og kvarterets beboere. Forvandlingen til moderne kontorer og grønt åndehul er et eksempel på genanvendelse af industri. De fredede bygninger fik i 1987 Europa Nostra prisen.

Klædefabrikken er et stort bygningskompleks på mere end 12.000 kvadratmeter. Anlæggets fløje…

lektor emeritus