Oldtidsvejens dysser
Valby Hegn er enestående, fordi området har så mange stendysser. Dysserne ligger på række i skovens vestlige ende. Seks store langdysser ligger, som de ville gøre langs en oldtidsvej. De store dysser er bygget i cirka 3500 - 3200 f.Kr. De er blevet brugt til…
Slægternes grave
Dysser og jættestuer ligger meget ofte samlet i grupper. De viser stenalderbygdens territorium. Da dysserne blev bygget i bondestenalderen, var der ingen skov ved Valby Hegn. Dysserne blev bygget, så de kunne ses på lang afstand. Hvis der kom en fremmed, skulle han kunne se, at han nu var på andres territorium. Her vogtede forfædrene over slægternes område. Op imod 90 procent af alle danske dysser og jættestuer er blevet fjernet til fordel for veje og jernbaner inden for de seneste århundreder. Derfor er det svært at fornemme grupperne af gravsteder i dag. Skoven ved Valby Hegn har dog beskyttet områdets stengravene mod at blive ødelagt.
- Anbefal Log ind eller opret profil for anbefale
- Send
- Del
- Del på facebook
- Tilføj din egen fortælling
Kommentarer til fortællingen (2)

Jeg savner det oprindelige Danmark, Danernes rige, som det vel hed på et tidspunkt, nok ikke i stendyssernes tid. For hvor er der gået meget dejlig og hyggelig kultur tabt, for fremskridtenes og industrialiseringens skyld. I dag kan Danmark nærmest opleves som en forstad til New York i USA, når det er bedst. Der er mennesker allevegne og tilfyttere allevegne, ligeså snart man er i bymæssig bebyggelse. Og de fleste af dem tromler afsted i personbiler på de asfalterede veje, som er allevegne også. Og det er ikke godt.

Hej Svend. Hvis du ser alle højene,fra luften,så ligner mønstret Karlsvognen,som sen så ud på den tid man byggede højene????
Bidrag til Valby Hegn
Bidrag med en fortælling om stedet
Bidrag med et eller flere billeder
Bidrag med video
Bidrag med links
Fortællinger (1)
Dysser og jættestuer ligger meget ofte samlet i grupper. De viser stenalderbygdens territorium. Da …