Slotsaléen ved Valdemars Slot
Fakta

Søhelten som slotsejer

Af

Valdemars Slot på Tåsinge syd for Svendborg blev bygget af kong Christian den Fjerde i årene 1639-44 som bolig for hans søn, Valdemar Christian. Til byggeriet indgik materialer fra den nærliggende middelalderborg Kærstrup, og slottet blev opført i teglsten i to…

Vis mere

Bidrag til Valdemars slot, Tåsinge

Har du besøgt / vil du besøge stedet? Bidrag til stedet Tilføj til rute
Udvalgt bidrag

Niels Juel bygger om

3 kommentarer 0 anbefalinger

Niels Juel var admiral i den danske flåde under den skånske krig (1675-79). Her gjorde han sig specielt bemærket, da han med en langt mindre flåde vandt en afgørende sejr over svenskerne i Køge bugt i 1677. Sejren var en personlig og militær triumf for Niels Juel, men den var også langt mere end det. Den betød nemlig en betydelig indtægt for ham, da sejren gav ham ret til at hæve en tiendedel af indtægterne fra krigsbyttet. For disse midler købte han i 1678 Valdemars Slot, hvor han straks tog fat på en gennemgribende ombygning. Efterkommerne af søhelten Niels Juel ejer stadig slottet.

Se alle fortællinger

Kommentarer til fortællingen (3)

Gunnar Andreassen
, for mere end 7 år siden

Tåsinge er stadig stærkt præget af Valdemars Slot, der selvsagt fylder meget på den lille skønne ø. Vi er heldige at komme der tit, da vi har sommerhus på Stenodden ved Vemmenæs.

Bendt Lund Nielsen
, for mere end 9 år siden

I min tid på Den Frie Lærerskole i Ollerup i perioden 1970-1975 besøgte jeg undertiden Tåsinge, herunder Vindeby Kro (Jazzmusik) og selvfølgelig Svendborg. Tåsinge er en herlig ø. Ja, i det hele taget det sydfynske øhav, som jeg savner, nu hvor jeg bor i Hammel i Østjylland. Ja, en gang fynbo - altid fynbo!

Tove Jensen
, for mere end 10 år siden

Jeg er født og opvokset på Taasinge (i kærlig omtale "vor ø"). Ønsker at dele det med venner.

Bidrag til Valdemars slot, Tåsinge

Bidrag med en fortælling om stedet

Bidrag med et eller flere billeder

Bidrag med video

Bidrag med links

Fortællinger (1)

Niels Juel bygger om

Niels Juel var admiral i den danske flåde under den skånske krig (1675-79). Her gjorde han sig…

Billeder (16)