Fakta

Kernen i de bygninger af Vallø, vi ser i dag, stammer fra cirka 1580 med flere væsentlige udvidelser. I 1708 købte kong Frederik den Fjerde Vallø, som han forærede til Anne Sophie Reventlow, dronning til venstre hånd. Anna Sophie opførte ”af kristelig…

Tørstige bønder ingen adgang

0 kommentar 0 anbefalinger

Vallø Slotskro er genbo til Vallø Slot og Slotsparken, kun adskilt af voldgraven. Området er et af Danmarks velbevarede slotsmiljøer. Kroens historie går tilbage til 1760’erne, hvor abbedissen ansøgte om bevilling for Vallø Stift til at etablere en kro, hvor de mandlige gæster til slottet kunne spise og overnatte. Kroen blev Kgl. Privilegeret den 12. februar 1781, hvor Christian den Syvende gav kongelig bevilling til Vallø Stift. Dog med det forbehold, at der ikke måtte udskænkes brændevin til stiftets bønder. Vallø Slotskro har i dag syv værelser.

Bidrag til Vallø Slotskro

Vallø Slotskro er genbo til Vallø Slot og Slotsparken, kun adskilt af voldgraven. Området er et…