Vandtårnet i Kokkedal
Fakta

Hvor sidste del af motorvejen begynder, står et vartegn for Fredensborg Kommune. Vandtårnet nord for Brønsholm måler 44 meter i højden, og bag den grågrønne betonmasse gemmer sig 13687 kubikmeter vand, der primært går til at forsyne kommunens indbyggere øst…

Udflytningen fra København når Karlebo

0 kommentar 0 anbefalinger

Som følge af efterkrigstidens højkonjunktur fik mange københavnere råd til at flytte i eget hus uden for byen. Konsekvensen var, at Københavns omegnskommuner i løbet af 1950’erne og 1960’erne oplevede en kraftig befolkningstilvækst. I Karlebo Kommune fordobledes indbyggerantallet mellem 1950 og 1970. Det havde selvfølgelig en række konsekvenser for kommunens infrastruktur – deriblandt vandforsyningen. Lige så stille, i takt med at befolkningstallet øgedes, kom kommunen nemlig til at mangle rent vand. I 1969 var problemet så akut, at der blev udstedt et forbud mod at bruge vand fra hanen til at vaske bil i og vande have, indtil et nyt vandtårn blev opført. Det stod færdig 3 år senere og gjorde det muligt for alle borgere at bruge ubegrænsede mængder vand.

Bidrag til Vandtårnet i Kokkedal

Som følge af efterkrigstidens højkonjunktur fik mange københavnere råd til at flytte i eget hus …