Vejlegårdsparken

Individualitet og borgerskab

Af

Vallensbæk station blev i 1972 taget i brug, og fungerede som endestation på Køge Bugt banen indtil 1976, hvor næste etape indtil Hundige åbnede. I Vallensbæk hæftede 1960’ernes byplanlæggere byplanlægningen op på to af Fingerplanens s-togslinjer. Nye…

Ideer og realisering

0 kommentar 0 anbefalinger

Vejlegårsparken består af blokke i tre og seks etager med i alt 816 lejligheder. Den er det boligområde i Vallensbæk, hvor det planlagte passer bedst til modernismens idealer om nem adgang til de nødvendige byfunktioner. Der var oprindeligt planlagt en midlertidig butiksbygning, fritidshjem, børnehave, vuggestue, folkeskole og kirke. Folkeskolen blev opfært andetsteds, og kirken blev aldrig opført da Vallensbæk Menighedsråd, som ejer grunden, var bange for at der skulle opstå to sogne. Byggeriet var først tænkt som et kommunalt socialt boligbyggeri, men blev solgt til byggematadoren K. Hviid Nielsen, der også er bygherre på Vallensbæk Stationscenter.

Bidrag til Vejlegårdsparken, Vallensbæk Strand

Vejlegårsparken består af blokke i tre og seks etager med i alt 816 lejligheder. Den er det…