Vester Skernings Kro

Kro på kirkepladsen

Af

Pladsen ved kirken har gennem mange hundrede år været et naturligt samlingspunkt for landsbyboerne i Vester Skerninge på Sydfyn. Pladsen blev ikke mindre populær blandt lokale og tilrejsende, da der blev opført en kro ved den. I de gamle tingbøger kan man læse,…

Kulørte lamper for kongen

0 kommentar 0 anbefalinger

Vester Skerninge kro har været landsbyens samlingssted i mange hundrede år. Her har kromænd gennem tiderne hygget om deres gæster med god mad og drikke. Her holdt bønderne deres store fester eller mødtes for at drøfte tidens aktuelle problemer. Både dem, der berørte den store verden, og dem af mere lokal interesse. Der kan berettes om fornemme besøg i de gamle krostuer. Et af de ældst beskrevne stammer fra 1788, da Frederik den Sjette besøgte Vester Skerninge. I 1840 fik kroen igen royalt besøg. Det skete den 28. september, da den nyvalgte Kong Christian den Ottende med sin gemalinde havde været i Fåborg i anledning af indvielsen af byens nye rådhus. I Vester Skerninge var der ved kroen rejst en æresport med kulørte lamper. Unge karle red majestæterne i møde med lygter, og ved ankomsten til kroen holdt den lokale sognepræst en velkomsttale. Om aftenen tog kongeparret af sted igen til hest mod Svendborg fulgt på vej af et fakkeltog.

Bidrag til Vester Skerninge Kro

Vester Skerninge kro har været landsbyens samlingssted i mange hundrede år. Her har kromænd…