Viborg katedralskole

Vejen til kundskabens rige

Af

Skolen er oprettet mellem 1060 og midten af 1100-tallet. Det nøjagtige årstal kendes ikke. Katedralskolen var tilknyttet bispesædet og uddannede oprindeligt drenge til kirkelig tjeneste. Efter reformationen i 1536 fortsatte skolen som latinskole for drenge. Skolen…

Bidrag til Viborg Katedralskole

Filminstruktørens favorit

0 kommentar 0 anbefalinger

Filminstruktør Niels Malmros udnævnte Viborg Katedralskole som landets smukkeste, da han valgte denne skole til sin film Kærestesorger fra 2009. Første gang man besøger Viborg Katedralskole, overvældes man da også af bygningens rolige, majestætiske fremtoning. Det er en franskinspireret trefløjsbygning i nyklassicistisk stil. Harmoni er prioriteret højt med mange lige linjer, symmetri og den irgrønne kuppel med observatoriet i midterfløjens tagkonstruktion. Arkitekten Hack Kampmann (1856-1920) var en af sin tids mest markante arkitekter. Han har tegnet en lang række betydningsfulde bygningsværker. Blandt dem er Politigården i København, Aarhus Teater og Randers Statsskole, som på afgørende punkter er inspireret af Viborg Katedralskole.

Filminstruktør Niels Malmros udnævnte Viborg Katedralskole som landets smukkeste, da han valgte…