Vig

Vig

En kæmpeokse fra stenalderen

Af

Uroksen fra Vig druknede i en skovsø cirka 8900 f. Kr. Den gik til bunds med jagtpile i kroppen. Fundet giver et sjældent øjebliksbillede af storvildtsjagt i ældre stenalder i Europa. Den fuldvoksne tyr har haft en skulderhøjde på cirka 1,7 meter og har vejet op…

Bidrag til Vig

På jagt efter urokser

Tid / Periode -8900
0 kommentar 1 anbefalinger

Stenalderens jægere angreb det hurtige og aggressive kødbjerg med små og groft tilhuggede pilespidser af flint. Jægerne kunne nedlægge selv de største og farligste dyr, når de kom så tæt på, at de kunne skyde en pil mellem ribbenene og ind i dyrets hjerte eller lunger. Så forblødte det i løbet af kort tid. Man havde hunde, der kunne spore et flygtende dyr, og holde det i skak til jægerne nåede så tæt på, at de kunne levere nådestødet med et spyd. Afgnavede dyreknogler fundet på bopladser viser, at man ofte havde held med at nedlægge urokser. Faktisk var stenalderens jægere så effektive, at de omkring 6000 f. Kr. havde udryddet uroksebestanden på Sjælland.

Bidrag til Vig

Stenalderens jægere angreb det hurtige og aggressive kødbjerg med små og groft tilhuggede…