Vikingecenter Fyrkat

Vikingecenter Fyrkat - i vikingernes spor gennem Danmark

0 kommentar 0 anbefalinger

Livet summer mellem langhusenes lerklinede vægge på stormandsgården. Regelmæssige slag fra smedjen blander sig med lyden af øksehug fra huggehuset og vævevægtene, der som små klokker slår blidt mod hinanden under vævearbejdet. Duften af nybagt brød hænger i næsen. Ikke langt derfra bliver langbuer spændt for at sende pile afsted med en hvislende lyd under opmuntrende tilråb. På Vikingecenter Fyrkat kan du opleve dagliglivet, som det har udspillet sig for bonden og krigeren i vikingetiden omkring år 980. Ringborgen Fyrkat blev anlagt tæt ved Onsild å af Harald Blåtand, og det har været muligt at sejle vikingetidens skibe helt op til vikingeborgen fra Mariager Fjord gennem Vestre Fjord. Borgen står i dag tydelig frem i landskabet med sin jordvold, og inden for volden er der markeringer af de langhuse, arkæologerne har fundet spor efter. Et af langhusene er blevet rekonstrueret ved siden af ringborgen, og ikke langt herfra ligger en rekonstruktion af en stormandsgård. De enestående arkæologiske fund fra Fyrkat kan du se på Hobro Museum. Kom og prøv selv, hvad det vil sige at leve i vikingetiden, og oplev det samme landskab som vikingerne på Fyrkat. I beboelseshuset er der altid gang i bålet, og rundt omkring på værkstederne arbejdes der med vikingetidens håndværk.

Bidrag til Vikingecenter Fyrkat

Livet summer mellem langhusenes lerklinede vægge på stormandsgården. Regelmæssige slag fra…