Vikingeskibshallen med vikingeskibe

Skibe i ”brutal” ramme

Af

I 1950’erne fandt man vragene af flere vikingeskibe på bunden af Roskilde Fjord. Man besluttede at opføre en udstillingsbygning til skibene på en strandgrund ned til fjorden. Arkitekt Erik Chr. Sørensen fik opgaven efter en arkitektkonkurrence, og i 1968 blev…

Bidrag til Vikingeskibshallen

Modspil og medspil

2 kommentarer 0 anbefalinger

Vikingeskibshallen er et arkitekturværk. Bygning og skibe spiller sammen. I et modspil og et medspil. Modspillet ser man i de spinkle, mørke skibes svungne former, der står i kontrast til den lyse betons rette vinkler. Medspillet findes i skibenes og husets konstruktioner. Skibenes spanter og brædder bærer spor af at være tildannet med økser. Bygningens betonoverflader har aftryk af de brædder der er brugt ved støbningen. I hallen kan man se skibene fra alle sider. Gangbanerne ligger i forskellige niveauer, og skibene står på søsten, som gør rækværker overflødige. Lyset fra den nordvendte vinduesvæg fremhæver skibenes silhuet, mens ovenlyset får skibenes mange detaljer til at træde frem.

Inger Marie Andersen
, for mere end 6 år siden

Jeg har været mange gange på Vikingeskibsmuseet på besøg. Og jeg har også engang været til en Schubert koncert der, og akustikken er fænomenabel god i udstillings afdelingen, der blev koncerten holdt. Jeg har handlet en del i museets butik gennem tiden. De sælger mange kunst brugsgenstande, såsom kniv og ske og papirkniv og lignende. Og mange sølvsmykker, til priser fra ca. 150 kr til ca. 950 kr. Og trøjer og bluser i naturstoffer, de koster også mange penge. Og bøger af forskellig slags især om vikingetiden. Derudover står vikingeskibsvragene så smukt i silhouet mod lyset, der kommer fra søsiden. Jo, der er et gevaldigt stort liv der hver sommer, der er altid mange turister fra udlandet, der går rundt og studerer det forskellige. Det kan anbefales, at man kører med toget til Roskilde DSB station og fortsætter med lokalbus, der kører forbi havnen i byen, der står man af og kan derfra se Vikingeskibsmuseet og så er der en 5 minutters spadseretur derhen. Lokalbussen kører fra terminalen, der ligger syd for DSB stationen, kun 2 minutters spadseretur væk,

Bendt Lund Nielsen

ET besøg værd!