Voergård

Grev Clausens herregård

Af

Herregården Voergård blev i 1519 overtaget af biskoppen af Børglum. Kort efter blev den ældste del af nordfløjen bygget. Bygningen rummer stadig en sal med hvælvinger og midtersøjle. I 1579 overgik godset ved en byttehandel til adelsdamen Karen Krabbe. Hendes…

Bidrag til Voergård

Fra manufakturhandler til greve

1 kommentar 0 anbefalinger

Einar Oberbech-Clausen fra Nyborg var udlært manufakturhandler, men drog som ung til Frankrig. Her blev han sekretær for den franske grev Chenu-Lafitte, der drev vinslotte i Bordeaux. Efter grevens død blev han gift med enkegrevinden. Han blev katolik, og i 1914 gjorde paven ham til greve. Han er den sidste dansker uden for kongefamilien, der har fået den titel. Grevinden døde i 1941, og efter krigen besluttede Oberbech-Clausen at sælge sine franske vinslotte og flytte til Danmark. I 1955 købte han Voergård. Han overførte det skatkammer af franske møbler, porcelæn og malerier, han havde arvet efter sin kone, til gården.

Bente Kristoffersen
, for mere end 5 år siden

Jeg har læst en bog om Voergård og Ingeborg Skeel, og lige siden har jeg haft lyst til at se den flotte herregård.

Bidrag til Voergård

Einar Oberbech-Clausen fra Nyborg var udlært manufakturhandler, men drog som ung til Frankrig. Her …