Race

Da speedwayfeberen kom til Danmark

Af

Speedwaybanen blev anlagt i 1975 af Vojens Kommune i Sønderjylland. Den bliver drevet af Speed Sport med blandt andre den flerdobbelte speedwayverdensmester Ole Olsen, der er født i 1946. Banen er Danmarks hidtil eneste til VM-løb. Vojens Speedway er løbende blevet …

Bidrag til Vojens Speedway Center

Reklamebevidst nationalhelt

0 kommentar 0 anbefalinger

Speedwaysporten var stort set ukendt i Danmark, da danske Ole Olsen i september 1971 vandt verdensmesterskabet på Nya Ullevi i Göteborg. I 1975 og 1978 vandt han to individuelle titler mere. Præstationerne og Ole Olsens unikke talent for reklame fik hurtigt gjort det danske sportspublikum lune på speedwaysporten. I 1970’erne var Ole Olsen en af de mest populære danske sportsmænd. Han var også en af de første meget sponsorbevidste danske idrætsmænd. Han kunne drive journalisterne i Danmarks Radio til vanvid ved at indflette reklamer. Når han skulle filmes til et tv-interview kunne han for eksempel finde på at placere sig på sin motorcykel foran en reklamesøjle. Han gik heller ikke ad vejen for at sige tak til sine sponsorer i direkte tv-interviews.

Speedwaysporten var stort set ukendt i Danmark, da danske Ole Olsen i september 1971 vandt…