Elefanthuset i Zoologisk Have

Folkeligt menageri

Af

Zoologisk Have åbnede 20. september 1859. Ornitologen Niels Kjærbølling havde kvit og frit fået lov at bruge Prinsesse Wilhelmines Have på Valby Bakke. Han fremviste udstoppede fugle og ”ørne, høns, ænder, ugler, kaniner, en ræv, en sæl i et badekar og en…

Bidrag til Zoologisk Have

Mennesker udstillet i Zoo

0 kommentar 1 anbefalinger

Mellem 1880 og 1903 optrådte en række folkekaravaner i Tivoli og Zoologisk Have. En karavane med lapper og en med indianere besøgte byen i 1901. I 1902 kom en japanerkaravane forbi. Mange af karavanerne turnerede rundt i forlystelsesparker i Europa. De udstillede fremmede folkeslag og deres levevis for danskerne, der ikke kom ret meget ud at rejse. Det blev fortalt om japanerkaravanen: "Her optrådte dygtige kunsthåndværkere, syngende og dansende geishaer, kulier med deres tohjulede rickshaws, en fisker med skarver afrettet til fiskefangst…" Ligesom man udstillede dyr for at vise verdens mangfoldighed, ville man med karavanerne give danskerne adgang til lidt af den store verden.

Mellem 1880 og 1903 optrådte en række folkekaravaner i Tivoli og Zoologisk Have. En karavane med…

Elefanter med egen himmel