Kulturcentret ASSISTENS

Videns Pædagogisk Aktivitets Center

Kulturcentret ASSISTENS er et Videnspædagogisk Aktivitetscenter, VPAC, der formidler oplevelser og viden med udgangspunkt i Assistens Kirkegård, kirkegårdens historie og relaterede emner inden for kunst-, kultur- og identitetshistorie. Emnemæssigt formidles kultur- og socialhistorie, som den kan fortælles ud fra levevilkår gennem de seneste 250 år, såvel som naturoplevelser i kirkegårdens haverum. Formålet realiseres gennem: Skoletjenesten (Etisk værksted for børn og unge), udstillingsformidling, events, musik, samt folkeoplysnings- og debataktiviteter. Med kirkegårdens fysiske opdeling i fungerende kirkegård, parkareal og museum, er Assistens Kirkegård helt enestående. De mange berømtheder, der er begravet på kirkegården, gør danmarkshistorien synlig. Kulturcentret ASSISTENS udgør, i sammenhæng med sine historiske rammer, en vidensbank der formidler og forsker i emner der spænder bredt over naturvidenskab og humaniora. Med over 250-300 årlige omvisninger, skiftende udstillinger og publikationer, formidler Centret årligt til mere end 37.400 besøgende fra både ind - og udland.

See Kulturcentret ASSISTENS's sights in the map

See map