Lise Andersen

1 profile follows Lise Andersen

Kim Kofod

Lise Andersen

Museumsinspektør, mag.art.

Siden 2004: museumsinspektør på Nordjyllands Historiske Museum i Aalborg (www.nordmus.dk) med ansvar for forskning i dansk kulturhistorie (specialisering i molinologi), indsamling og dokumentation samt bevaring af to historiske vindmøller. 1988 - 2003: museumsinspektør på Hadsund Egns Museum i Hadsund (siden 2004 en del af Nordjyllands Historiske Museum) med ansvar for administration, forskning i lokal- og kulturhistorie (specialiseing i molinologi), indsamling og dokumentation samt bevaring af en historisk vindmølle. 1974 - 1987: museumsassistent på Kulturhistorisk Museum i Randers (i perioder afbrudt af studier i Rumænien) med fokus på indsamling og dokumentation samt arbejde med håndværkets kulturhistorie og tekstil industri. Beslægtede aktiviteter: Siden 2007: Redaktør af hjemmesiden www.moelle-forum.dk for Dansk Mølle Forum 2000 - 2008: Medlem af følgegruppe på Dansk Molinologisk Forskningscenter – Lillemølle 1998 - 2007: Redaktør af bladet Møllen udgivet af Dansk Møllerforening Siden 1994: Medlem og kasserer for Møllepuljen, instruktør ved kurser for frivillige møllere. Møllepuljen er et forum for erfaringsudveksling om de historiske vand- og vindmøllers historie og bevaring. Stipendier og priser 1995: Byens borger(Hadsund Kommune) 1995: Nordjyllands Amts Museumspris 1981: Udvekslingsstipendie under den Dansk-Rumænske Kulturaftale.

Lise Andersen has added these 17 sights

Kaleko Mill