1001 FORTÆLLINGER OM DANMARK

71 Nyhavn Hotel

Lodtrækning afgjorde husets skæbne

71 Nyhavn Hotel ligger på hjørnet af Nyhavn og Københavns Havn med udsigt over vandet. Grunden var i 1700-tallet ejet af vintapper Jan van Osten, der havde tømmerplads og pakhus ud mod havnen. Desværre brændte huset ned i 1782. En ny dobbeltbygning blev opført i 1805 som et 14-fags pakhus af storkøbmanden Ole Bernt Suhr og kaptajn Just Ludvigsen. Efter færdiggørelsen skal de to ejere efter sigende have trukket lod om, hvem der skulle have hvilken bygning. Suhr vandt pakhuset ud til Nyhavn. Ejendommen tilhørte Den Suhrske Stiftelse, indtil den blev solgt i 1959. Pakhuset blev fredet i 1918. Den 3. september 1971 åbnede Suhrs gamle pakhus som 71 Nyhavn Hotel, og hotellet fejrede for nyligt 40 års jubilæum. 71 Nyhavn Hotel er i dag et hotel med restaurant og 150 værelser, hvor de oprindelige pommerske fyrretræsbjælker er bevaret.

1. 1 fortælling
  2. Se på kort