1001 FORTÆLLINGER OM DANMARK

Amagerbrogade

Amagerbrogade

Amagerbrogade er en hovedfærdselsåre på Amager. Gaden starter ved Christmas Møllers Plads, hvor Torvegade bliver til Amagerbrogade, og slutter ved kommunegrænsen cirka 500 meter efter Sundbyvester Plads, hvor den bliver til Amager Landevej. Amagerbrogade markerer grænsen mellem de to københavnske bydele Sundbyvester og Sundbyøster. Ifølge den lokale handelsstandsforening er Amagerbrogade Danmarks længste handelsgade. Nærmeste metrostation er Amagerbro. En fornyelse af Amagerbrogade fra Christmas Møllers Plads til Vejlands Alle kommer til at koste cirka 120 mio. kr., vurderer Københavns Kommune. Projektet vil samtidig give bedre forhold for gadens op mod 30.000 cyklister, når cykelstierne bliver opgraderet til brede cykelsuperstier. Det skal få endnu flere pendlere til at cyklen på strækningen. Også de mange passagerer i byens travleste buslinjer 5A og 250s kan se frem til at komme hurtigere til og fra arbejde, når bussernes får nemmere ved at komme frem i gaden. For give mere plads til de mange forgængere og cyklister, skal biltrafikken på Amagerbrogade reduceres med 50 procent ved at flytte den gennemkørende trafik til blandt andet Ørestads Boulevard.

1. 1 fortælling
  2. Se på kort