1001 FORTÆLLINGER OM DANMARK

Brødremenighedens Hotel

Royale festlokaler

Brødremenighedens Hotel i Christiansfeld er et af landets ældste hoteller. Det blev grundlagt i 1773 og var en af de første fire bygninger i byen. Brødrene i menigheden stammede oprindeligt fra det, der i dag udgør Tjekkiet. De var lægmænd, som drog rundt for at lave kristent missionsarbejde. Kong Christian den Syvende gav Brødremenigheden tilladelse til at rejse en by, som kunne være et kristent samlingssted. Kongen ønskede, at byen blev et center, der kunne hjælpe landets industri og håndværk frem. I en tid, hvor byplanlægning ellers var ret ukendt, viste planlæggerne af den nye by, hvordan moderne byer kan opføres. Christiansfeld fik brede lige gader og et grønt område midt i byen. Brødremenighedens Hotel har gennem tiden lagt gulv til prominente fødselsdagsfester. Kong Frederik den Syvende og Grevinde Danner holdt deres 50 års fødselsdag på hotellet i 1858. Grevinden skænkede efterfølgende hotellet en lysekrone, som stadig hænger i hotellets kongesal. Regningen og menuen fra den royale fødselsdagsfest kan også ses på hotellet i dag.

1. 1 fortælling
  2. Se på kort