Frøslevgårds have
Administrative oplysninger

Ansvarligt museum
Museum Sydøstdanmark

Kommune
Stevns

Sted- og lokalitetsnr.
050601-14

Fredningsnr.
37299

Fredningsstatus
Fredet før 1937

Printvenlig side
Anlæg og datering  (1)
Borg/Voldsted, Historisk Tid (dateret 1067 - 2009 e.Kr.)

Fredningstekst
Voldstedet i Frøslevgårds have. Et i Frøslevgårds have beliggende voldsted, bestående af en rund banke, omgiven af en vandfyldt, firesidet grav, til hvilken en sænkning fører ned ved det nordvestlige hjørne. I banken findes grunden af et rundt tårn. Særlige betingelser: Vandet må ikke bortledes fra graven.
Undersøgelsehistorie  (4)
1905 Tinglysning
KUAS, Fortidsminder
Et i Frøslevgårds have beliggende voldsted, bestående af en rund banke, omgiven af en vandfyldt, firesidet grav, til hvilken en sænkning fører ned ved det nordvestlige hjørne. I banken findes grunden af et rundt tårn. Særlige betingelser: Vandet må ikke bortledes fra graven.

1980 Nyberejsning af fredede lokaliteter
Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontor
Voldsted, bestående af en rund banke, omgivet af en vandfyldt, firsidet grav, til hvilken en sænkning fører ned ved det nordvestlige hjørne. I banken findes grunden af et rundt tårn. Umiddelbart nord for graven, lige øst for sænkningen, er bygget et lille gasbetonskur, ca 1 1/2 m højt, ca 2x4 m. Arealet omkring graven græsses af kreaturer; der er ikke hegn mod graven, undtagen i sænkningen. Ingen bro eller anden adgang til banken. Skuret oplyses bygget ca 1964-65. Bevoksning: 1980: Løvtræer

2011 Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter
Museerne.dk

2020 Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter
Museerne.dk

Litteraturhenvisninger  (0)