Esrum kloster
Offentlig adgang
Parkeringsplads
Skilt fortidsmindet
Skilt offentlig vej
Administrative oplysninger

Ansvarligt museum
Museum Nordsjælland

Kommune
Gribskov

Sted- og lokalitetsnr.
010103-126

Fredningsnr.
262921

Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere

Printvenlig side
Anlæg og datering  (1)
Rettersted, Nyere tid (dateret 1661 - 2009 e.Kr.)

Fredningstekst
Se endvidere 2929-9999 Kagsten. En granitsøjle, der er ca. 1,90 m høj og ca. 35 cm i diameter. Søjlen er råt tilhugget og har på den ene side en dyb skrå affasing, der er størst foroven. Granitsøjlen er opstillet i Esrums klosters gård. Ovennævnte mindesmærke må ikke fjernes, flyttes, ændres eller på nogen anden måde ved behugning, bemaling eller behandling med ætsende materialer eller på nogen anden må- de forstyrres.
Undersøgelsehistorie  (5)
1942 Museal berejsning
Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
Esrum bys gl. kagsten i hjørnet af gårdspladsen

1970 Tinglysning
Fredningsstyrelsens Fortidsmindeforvaltning
En granitsøjle, der er ca. 1,90 m høj og ca. 35 cm i dia- meter. Søjlen er råt tilhugget og har på den ene side en dyb skrå affasing, der er størst foroven. Granitsøjlen er opstillet i Esrums klosters gård. Ovennævnte mindesmærke må ikke fjernes, flyttes, ændres eller på nogen anden måde ved behugning, bemaling eller behandling med ætsende materialer eller på nogen anden må- de forstyrres.

1989 Nyberejsning af fredede lokaliteter
Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontor
Kagsten. Mål: 1,8 m høj, 0,4 m bred. Kagsten af en 1,75 m høj granitsøjle, der står ovenpå en anden granitsten ca. 0,7 m i diam. Granitsøjlen måler knap 0,4 m i diam. Søjlen er groft tilhugget og har på østsiden en skrå affasning, der er størst foroven. Søjlen står i det nordøstlige hjørne af Esrum Klosters gårdplads. To skraldespande, der står ca. 2 m bag ved kagstenen bør fjernes. "Ejere": Klostergade 11a og 11b Esrum Skrevet seddel til beboerne med anmodning om at flytte skraldespande. ** Seværdighedsforklaring ** Velbevaret kagsten, som står i det nordøstlige hjørne af Esrum Klosters gård.

2011 Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter
Kroppedal Museum, Arkæologi
Fortidsmindet blev fundet som beskrevet.

2018 Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter
Kroppedal Museum, Arkæologi
Fortidsmindet blev fundet som beskrevet.

Litteraturhenvisninger  (0)