Kolstrupgård
Offentlig adgang
Parkeringsplads
Administrative oplysninger

Ansvarligt museum
Museum Sønderjylland

Kommune
Aabenraa

Sted- og lokalitetsnr.
220205-78

Fredningsnr.
410962

Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere

Printvenlig side
Anlæg og datering  (1)
Krigergrav, Nyere tid (dateret 1848 - 1848 e.Kr.)

Fredningstekst
Dansk gravsted fra 1848. Sten af sandsten med indlagt, hvid marmorplade. Stenen er kronet med et marmorkors og prydet med grenranker. Den er 65 cm høj, 70 cm bred og 35 cm dyb. Marmorpladen er 40 cm høj og 45 cm bred. Korset er 75 cm højt og 12 cm bredt; bredde over korsarmene 50 cm. Beskrivelse anlæg: Gravsted med mange enebærbuske (der delvist dækker gravstenen), omgivet af hæk med hvidmalet smedejernslåge. På lågen er en oval plade med laurbærkrans, korslagte sabler og gevær samt en sortmalet tekst (i skønskrift): Capitain v. Hegerman/Lindencrone. Teksten trænger til maling. Det af Boeck omtalte 9 fags smedejernsgitter er fjernet. Indskrift: Sort skrift, versaler. På den indlagte, hvide marmorplade: CAPITAIN AF 3DIE JÆGERCORPS FREDERIK JOHAN V.HEGERMANN-LINDENCRONE, FALDEN I SLAGET VED BAU D.9. APRIL 1848, BEGRÆDT AF HELE DANMARK, SOM EN AF LANDETS ÆDLESTE SØNNER OG FREMMEST I DEN HELTESKARE DER BESEGLEDE KIÆRLIGHEDEN TIL FÆDRELANDET MED SIT BLOD. På den ovale plade på lågen står: CAPITAIN V.HEGERMANN LINDENKRONE. Beliggenhed: Åbenrå Kirkegård. *** Historik *** Graven passes efter Forsvarsministeriet af Kirkegården v. Kirkegårdskontoret, Grønnevej 46, 6200 Åbenrå.
Undersøgelsehistorie  (4)
1996 Museal rekognoscering
Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontor
Dansk gravsted fra 1848. Sten af sandsten med indlagt, hvid marmorplade. Stenen er kronet med et marmorkors og prydet med grenranker. Den er 65 cm høj, 70 cm bred og 35 cm dyb. Marmorpladen er 40 cm høj og 45 cm bred. Korset er 75 cm højt og 12 cm bredt; bredde over korsarmene 50 cm. Beskrivelse anlæg: Gravsted med mange enebærbuske (der delvist dækker grav¬stenen), omgivet af hæk med hvidmalet smedejernslå¬ge. På lågen er en oval plade med laurbær¬krans, korslagte sabler og gevær samt en sortmalet tekst (i skønskrift): Capitain v. Hegerman/Lindencrone. Teksten trænger til maling. Det af Boeck omtalte 9 fags smedejernsgitter er fjernet. Indskrift: Sort skrift, versaler. På den indlagte, hvide marmorplade: CAPITAIN AF 3DIE JÆGERCORPS FREDERIK JOHAN V.HEGERMANN-LINDENCRONE, FALDEN I SLAGET VED BAU D.9. APRIL 1848, BEGRÆDT AF HELE DANMARK, SOM EN AF LANDETS ÆDLESTE SØN¬NER OG FREMMEST I DEN HELTESKARE DER BESEGLEDE KIÆRLIGHEDEN TIL FÆDRELANDET MED SIT BLOD. På den ovale plade på lågen står: CAPITAIN V.HEGERMANN LINDENKRONE. Beliggenhed: Åbenrå Kirkegård. *** Historik *** Graven passes efter Forsvarsministeriet af Kirkegården v. Kirkegårdskontoret, Grønnevej 46, 6200 Åbenrå.

2012 Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter
Museum Sønderjylland

2014 Museal besigtigelse
Haderslev Museum
Besigtigelse på Åbenrå Kirkegård for at stedfæste de fredede krigergrave. I Martin Frankes krigergravsmateriale står: Johan Frederik von Hegermann- Lindencrone blev såret i slaget ved Bov den 9. april og døde på lazarettet i Den Günderothske Stiftelse i Nygade i Aabenraa den 10. april. Han blev begravet under et stort opbud af bl.a. besætningen fra flådebriggen St. Thomas på Aabenraa Kirkegård den 19. april 1848.

2015 Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter
Museum Sønderjylland

Litteraturhenvisninger  (0)