Sag: Århus Rådhus

Rådhuspladsen 2 og Park Alle 2, Århus
Rådhus

Århus Rådhus
Rådhuspladsen 2 og Park Alle 2
Århus
Omfang:
Århus Rådhus (1938-42 ved Arne Jacobsen og Erik Møller), Rådhuspladsen med "Grisebrønden" (broncekopi af Mogens Bøggild´s granitbrønd), Rådhushaven, Rådhusgården og Rådhusparken med "Agnete og Havmanden" (af Johannes Bjerg). F. 1995.
Tilføjet i FBB d. 18/05-2005 Bronzekopi af Mogens Bøggilds granitbrønd. 09/05-2005 Lisbeth Brorsen

5
0
Rådhus
Købstad
Mur ; Springvand, fontæne ; Have ; Træer ; Anlæg

13-03-1995
Begrundelse:
Rådhuset repræsenterer de fremragende arkitektoniske værdier, der er forudsætningen for, at et bygningsanlæg, som endnu ikke er hundrede år gammelt, kan fredes. Rådhusets umiddelbare omgivelser, indgår som en uadskillelig del af den fredningsværdige helhed. Rådhuset er hovedeksempel på den nordiske udgave af den funktionalisme, der har sine forbilleder i datidens internationale arkitekturstrømninger. Bygningskonstruktionerne og det omfattende nagelfaste og løse inventar er gennemtegnet ned til mindste detalje. Emnerne er udført i en udsøgt håndværksmæssig forarbejdning. Rådhuset er rigt på billedkunstnerisk udsmykning, som er planlagt og bragt til udførelse i forbindelse med opførelsen. (EKP, Skov- og Naturstyrelsen 1995).

Fredet bygning Park Allé 0
Fredet bygning Park Allé 2