OBS. Udfald ved kortvisning kan forekomme

Sag: Vestergade 7

Faaborg-Midtfyn
Forhuset (ca. 1760 og ca. 1800). F. 1919. Ophævet 2015
Beboelse mm.
Købstad - Den gamle bykerne

Begrundelse:
Kulturstyrelsen finder ikke at Vestergade 7, 5600 Faaborg, Faaborg-Midtfyn Kommune, har de væsentlige arkitektoniske eller kulturhistoriske værdier, der kan begrunde en opretholdelse af fredningen. I det ydre har de nyere tagvinduer, de manglende skorstene, facadens butiksruder og nyere dør samt de tilbagetrukne fag ved byporten i væsentlig grad svækket bygningens arkitektoniske og kulturhistoriske værdier. I det indre begrænser de ældre bygningsdele sig til enkelte loftbjælker og traditionelle fyldingsdøre, hvilket ikke vurderes at være tilstrækkeligt til en opretholdelse af fredningen. Kulturstyrelsen har konstateret at hverken de ydre eller de indre om-bygninger er udført med forståelse for bygningens alder eller arkitektur, og at Vestergade 7 er omfattet af den gældende, bevarende lokalplan 3.88 for Faaborg bymidte.
2014-7.82.04/430-0007

Undersøgelse
Beskrivelse:
Vestergade 007, matr.nr. 313a, Faaborg bygrunde. Summarisk bygningshistorisk redegørelse. 2 sider samt fotografier. Per Axelsen. April 1986.

Bygning med bevaringsværdi 1 Vestergade 7