Den kulturhistoriske værdi ved Lyø Strandvej 2 knytter sig i det ydre til den åbenlyse sammenhæng mellem stuehus og staldbygning; dette på trods af vejforløbet mellem bygningerne. Desuden til aflæseligheden af hierarki og funktion og sammenhængen med de øvrige gårde og huse i Lyø By.
Endvidere til det, for begge bygninger, tids- og stedtypiske opstolpede bindingsværk med hvidkalkede tavl med blå markering omkring, samt til stuehusets ubrudte stråtag med halvvalme.
I stuehuset desuden til vinduerne med to tværsprosser i hver ramme, mod nord vest er fire af vinduerne dog med småsprosset opdeling til 6 ruder i hver ramme, samt til de bevarede håndsmedede beslag.
I det ydre af stalden knytter den kulturhistoriske værdi sig desuden til de bevarede luger og til revledørene med trælåse.
I det indre af stuehuset knytter den kulturhistoriske værdi sig til den delvis bevarede grundplan, de papbeklædte lofter med synlige bjælker, hvoraf en del er indklædte, samt til fyldingsdørene og bræddegulvene.
I det indre af stalden knytter den kulturhistoriske værdi sig til sporene af bygningens oprindelige funktioner, herunder gulvene med knoldede brosten, spiltove, krybber og døre.