OBS. Udfald ved kortvisning kan forekomme

Sag: Havnegade 28 (fredning ophævet)

Faaborg-Midtfyn
Hovedbygningen (ca. 1850). F. 1978*. Ophævet 2018

Beboelseskompleks
Købstad

Begrundelse:
Slots- og Kulturstyrelsen finder at fredningsværdierne i den tidligere industribygning på Havnegade 28, Faaborg, Faaborg-Midtfyn Kommune, er gået tabt. Bygningen blev opført i begyndelsen af 1800-tallet som baghus til Vestergade 9, grundmuret og ombygget omkring 1880 og indrettet til farveri. Ombygningen i 1997-98 fra funktionstømt industribygning til andelsboliger har imidlertid været så indgribende, at der kun er ganske få ældre eller oprindelige bygningsdele tilbage. Det gælder således ydermurene, tagværket, dele af de ikke-synlige bjælkelag samt et mindre antal vinduer mod gården. Bygningen fremstår i al væsentlighed som en moderne beboelsesejendom med nye bygningsdele, herunder en støbt hovedtrappe og partielle betondæk, nye overflader og lejlighedsindretninger. Bygningens kulturhistoriske betydning som del af den tidligere farveri- og tekstilvirksomhed på Vestergade 9 kan i dag ikke længere aflæses. Slots- og Kulturstyrelsen finder ikke, at bygningens fredningsværdier meningsfuldt kan genoprettes, hvorfor fredningen ophæves.

Bygning uden fredning/bevaring Havnegade 28