OBS. Udfald ved kortvisning kan forekomme

Sag: Magasingården (fredning ophævet)

Faaborg-Midtfyn
Pakhuset hørende til Torvet 17 (1805) (tidl. Strandgade 3). F. 1919. Ophævet 2019

Pakhus
Købstad - Den gamle bykerne

Begrundelse:
Slots- og Kulturstyrelsen finder, at Magasingården, Pakhuset hørende til Torvet 17, på Chr. d. IXs Vej 10 i Faaborg, fremtræder med en særegen og meget detaljerig klassicistisk facade mod Strandgade. Dog er flere vinduer af nyere dato, heraf et større, centralt placeret vinduesparti udført på utraditionel vis. På gårdsiden er endvidere isat enkelte nyere døre og vinduer. Efter en brand i 1965 er bygningen genopbygget med et nyere og mindre tagværk end oprindeligt, ligesom den indre tømmerkonstruktion til bæring af etageadskillelserne er genopført i en for et pakhus spinkel og ukarakteristisk udformning. Etageadskillelsen er endvidere opbrudt for at imødekomme en senere funktionsændring som udstillingsrum og selskabslokale. Den gamle portgennemkørsel er ligeledes blevet sløjfet. Der er i det indre kun bevaret få dele af den ældre, kraftige tømmerkonstruktion i kælderen. Ændringerne af tagkonstruktionen og af bygningens indre som følge af branden har gjort, at bygningen ikke længere lader sig tydeligt aflæse som et pakhus fra 1800-tallets begyndelse. Slots- og Kulturstyrelsen finder således, at bygningens fredningsværdier samlet set er gået tabt og ikke meningsfuldt kan genoprettes, hvorfor fredningen ophæves.

Bevaringsværdig bygning Torvet 17