Sag: Torvet 24

Torvet 24, Lolland

Bygningen mod torvet og det vinkelbyggede hus mod Kapellanstræde.
Beboelseshus
Købstad - Den gamle bykerne

Bevaringsbeslutning
Begrundelse:
Begrundelsen for at udpege Torvet 24 (bygningen mod torvet og det vinkelbyggede hus mod Kapellanstræde), matr.nr. 205B Maribo Bygrunde, 4930 Maribo, Lolland Kommune som bevaringsværdige er, at bygningerne udgør et vigtigt element i det velbevarede kulturmiljø omkring Torvet og Kapellanstrædet. I forhuset mod Torvet knytter bevaringsværdierne sig især til facaden mod Torvet, herunder soklen, vinduerne med buet overkarm, den murede gesims og de ubrudte tagflader med den murede skorsten i rygningen. Hertil kommer gavlen i bindingsværk. I det vinkelbyggede hus mod Kapellanstræde knytter bevaringsværdierne sig især til de kalkede bindingsværkslænger med sortmalet sokkel, læsselugen i gavlen mod Kapellanstræde, de næsten ubrudte tagflader og den murede skorsten i rygningen.

Bevaringsværdig bygning Kapellanstræde 2
Bevaringsværdig bygning Torvet 24