Den kulturhistoriske værdi knytter sig til bygningens opførelse som et beskedent landarbejderhus, hvilket kan aflæses af bygningens simple materialeholdning i tømmer, tegl og strå samt i størrelsen på kun otte fag, som rummede både bolig og stald. Efter de store jordreformer i slutningen af 1700-tallet, ændrede strukturen og sammensætningen af hoveriarbejdet for fæstebønderne sig også. Flere og flere gårde blev solgt fra til selveje i løbet af 1800-tallet, og bønderne løstes af eller betalte sig fra fæstearbejdets forpligtelser. Det betød, at godsejernes egne marker skulle drives på en anden måde. De fleste godsejere byggede landarbejderboliger, med kun ganske lidt eller ingen jord. Landarbejderne tjente næsten intet, og de boede til leje i husene hos godsejerne. I løbet af 1800-tallet voksede mængden af jordløse landarbejdere kraftigt, og de hørte til nogle af de allerfattigste i samfundet.
Endvidere er der kulturhistorisk værdi ved det traditionelle, enkle bindingsværk med gennemstukne, dobbeltfornaglede bjælkeender, en enkelt dokke under løsholten samt de krumme skråbånd i vestgavlen, idet krumvokset tømmer efter sigende skulle være meget robust. Hertil kommer de stejle, ubrudte tagflader tækket med strå samt den enlige skorsten i rygningen, der vidner om datidens centrerede opvarmnings- og madlavningskilde. I det ydre kan også bygningens grundplan aflæses med den centralt placerede fyldingsdør til beboelsesdelen ud mod gaden og den beskedne revledør til stalden ved siden af samt bryggersets halvdør mod bagsiden.
I det indre knytter den kulturhistoriske værdi sig til den i store træk bevarede grundplan med beboelse mod vest og stald og lo mod øst. På traditionel vis står skorstenen i bryggerset modsat forstuen og mod gaden ligger to stuer i forlængelse af hinanden med et kammer mod bagsiden. At der oprindeligt var stald øst for forstuen, kan aflæses i det lille udhusrum, hvor der er adgang til loftrummet, som på traditionel vis blev anvendt til høloft. De bevarede ældre bygningsdele og -detaljer vidner dels om bygningens alder og dels om bygningens funktion som landarbejderbolig med simple gerichter og revledøre med beslag og spor efter øksen som tildannede plankerne og i loftet synlige bjælker med loftbrædder. Hertil kommer vinduernes gamle ruder samt håndsmedede anverfere og stormkroge, der påviser bygningens ældste vinduer. Fyldingsdøren med én lang fylding må stamme fra en anden gård, idet den aldersmæssigt er for gammel til landarbejderhuset, da dens udformning tilskriver den første halvdel af 1700-tallet. Endelig er der kulturhistorisk værdi ved bryggersets bageovn med tilhørende gruekedel. Under den gamle håndsmedede låge ses et svagt tilbagetrukket felt, som indikerer, at der på traditionel vis tidligere har været et åbent ildsted i forbindelse med skorstenen.