Sag: Svaneapoteket (fredning ophævet)

Ramsherred 45 A, Aabenraa

Svaneapoteket (fredning ophævet)
Ramsherred 45 A
Aabenraa
Forhuset (mellem 1835 og 1845, facaden fornyet 1857). F. 1974.* Ophævet 2013.

Begrundelse:
Kulturstyrelsen finder ikke, at Svaneapoteket, Ramsherred 45, Aabenraa Kommune, har de arkitektoniske eller kulturhistoriske værdier, der kan begrunde en opretholdelse af fredningen. Ramsherred 45 er i det indre væsentligt ombygget og står med overflader, der er fremmede for bygningen. Kulturstyrelsen finder, at bygningens værdier i dag knytter sig til facaden, hvilket ikke er tilstrækkeligt til at fastholde fredningen. Til grund herfor ligger tillige en sammenligning med tilsvarende fredede gavlhuse i Aabenraa. Kulturstyrelsen finder imidlertid, at bygningen har bevaringsværdier, der bør fastholdes og bevares således, at bygningen fortsat vil indgå i det samlede historiske gadeforløb. Kulturstyrelsen har noteret sig, at bygningen er omfattet af en lokalplan, som kan danne grundlag for den fortsatte bevaring af bygningen.

Bygning med bevaringsværdi 3 Ramsherred 45A