Sag: Elephanten (fredning ophævet)

Smedelundsgade 32 A, Holbæk

Elephanten (fredning ophævet)
Smedelundsgade 32 A
Holbæk
Beskrivelse:
"Det enkle, symmetrisk opbyggede forhus i to stokværk, hvis tre midterste fag mod gaden krones af en høj frontispice, stammer fra omkring 1800 og går under navnet ""Elefanten"". Huset, der oprindelig har været et typisk eksempel på bedre klassicistisk købstadsbyggeri, præges idag af en del senere ombygninger. (Vestsjællands gennemgangen, Planstyrelsen 1991 ved konsulent Hanne Raabyemagle). "

1
0

31-12-1918
Begrundelse:
En kulturhistorisk og miljømæssig bygningsfredning fra 1918 (der ikke længere synes at have mening!) (Vestsjællands gennemgangen, Planstyrelsen 1991).
33/18

25-10-2012
Begrundelse:
Kulturstyrelsen finder ikke, at forhuset til Smedelundsgade 32 A, kaldet Elephanten, Holbæk Kommune, længere har de arkitekturhistoriske og kulturhistoriske værdier, der kan begrunde en opretholdelse af fredningen. Bygningen fremstår så ombygget, at fredningsværdierne ikke meningsfuldt lader sig genoprette. Indvendigt er alle overflader og døre nyere og misligholdte.

Ingen tilgængelige dokumenter.

Bygning med bevaringsværdi 6 Smedelundsgade 32A