Sag: Snaptun Købmandsgård (fredning ophævet)

Havnevej 13, Hedensted

Snaptun Købmandsgård (fredning ophævet)
Havnevej 13
Hedensted
Omfang:
Den toetages bygning ved havnepladsen opført dels af kampesten, dels af mursten (1858). F. 1980. Ophævet 2018

1
0

09-10-1980
621-10-16/80

26-04-2018
Begrundelse:
Slots- og Kulturstyrelsen finder, at den toetages bygning opført dels af kampesten, dels af mursten i 1858, Snaptun Købmandsgård, Hedensted Kommune, ikke længere har de kulturhistoriske og arkitektoniske værdier, der kan begrunde en opretholdelse af den eksisterende fredning. I det ydre har de nyere, store åbninger i både mursider og tagflader forringet bygningens arkitektoniske og kulturhistoriske værdi væsentligt, idet det er særdeles svært at aflæse bygningens tidligere funktion som pakhus til opbevaring af korn, kul og tømmer. De nye åbningers uregelmæssige takt harmonerer derudover ikke med det arkitektoniske udtryk i det tidligere pakhus. Hertil kommer, at alle vinduer er udført med termoruder samt, at der er nye hoveddøre på gårdsiden. I det indre er bygningens interiør i overvejende grad domineret af nyere overflader, som virker fremmede for bygningens alder og arkitektur. Facadens mindre åbninger med revleluger og den delvist bevarede konstruktion i det indre antyder den tidligere funktion som pakhus, men disse vurderes ikke at være tilstrækkelige til at opretholde fredningen.

Bevaringsværdig bygning Havnevej 13