Sag: Torvet 2, Ebeltoft (fredning ophævet)

Torvet 2, Syddjurs

Torvet 2, Ebeltoft (fredning ophævet)
Torvet 2
Syddjurs
Forhus med side- og baghus (1700-tallet). F. 1984. Ophævet 2018

Begrundelse:
Slots- og Kulturstyrelsen finder ikke, at Torvet 2, Ebeltoft, Syddjurs Kommune, længere har de arkitektoniske eller kulturhistoriske værdier, der kan begrunde en opretholdelse af fredningen. Helheden i det ydre af forhus, side- og baghus, beliggenheden ved Torvet samt forhusets facade har vigtig miljømæssig værdi, men de ensartede og nyere vinduer i alle tre bygninger gør side- og baghusets oprindelse som sekundære funktionsbygninger svær at aflæse. Bygningsændringerne i det indre – såvel forandringerne i etage- og planløsning som de i overvejende grad nyere bygningsdele og nyere materialeholdning fra især 1980’erne – er ikke er udført i forståelse for bygningernes høje alder eller arkitektur, hvilket i høj grad har svækket fredningsværdierne. Slots- og Kulturstyrelsen vurderer ikke, at de enkelte bygningers få bevarede ældre bygningsdele, herunder de bevarede dele af bindingsværket i forhuset og pigstensbelægningen i kælderen, er tilstrækkeligt til at fredningen kan opretholdes.

Bygning med bevaringsværdi 2 Torvet 2
Bygning med bevaringsværdi 4 Torvet 2