Sag: Nørregade 21

Nørregade 21, Morsø

Nørregade 21
Nørregade 21
Morsø
Forhuset med tilbygget sidehus (1851, sidehuset afkortet 1972). F. 1979.* Ophævet 2014.

Begrundelse:
Kulturstyrelsen finder ikke at Nørregade 21, Morsø Kommune, har de arkitektoniske eller kulturhistoriske værdier, der kan begrunde en opretholdelse af fredningen. Nørregade 21 har mistet sit sidehus og står med nyere termovinduer samt tudsten og udluftningshætter i tagfladen. I det indre er planløsningen delvist bevaret, men bygningen fremstår, på nær enkelte ældre døre og gerichter, med nyere overflader og bygningsdele, der er fremmede for bygningens alder og arkitektur. Kulturstyrelsen finder, at bygningens værdier i dag knytter sig til placeringen i gadeforløbet, hvilket ikke er tilstrækkeligt til at fastholde fredningen. Kulturstyrelsen har samtidig noteret sig, at Nørregade 21 har fået bevaringsværdien 2 i Morsø Kulturmiljøatlas og er udpeget som bevaringsværdig i Kommuneplan 2009 - 2021.
2013-7.82.04/733-0001

02-05-2014
2013-7.82.04/773-0001

Undersøgelse
Beskrivelse:
Nørregade 021, Nykøbing, matr.nr. 140b, Nykøbing M. bygrunde. Bygningshistorisk og -arkæologisk undersøgelse. 61 sider inkl. tegninger. Gert Bech-Nielsen/Arkitektskolen i Århus. Februar 1979.

Bygning med bevaringsværdi 3 Nørregade 21