Sag: Stenbjerg Redningsstation

Stenbjerg Landingsplads 3, Thisted

Stenbjerg Redningsstation
Stenbjerg Landingsplads 3
Thisted
Redningsstationen (1931). F. 1995.
Beskrivelse:
"Det er en grundmuret rødstensbygning af de mindre af den ""nyere type"" på (13,76 x 6,78 m) med halvvalmet rødt tegltag. I forhold til de fleste af redningsstationerne fra 30'erne er portåbningen her udført med et rundt muret stik. Der er tilføjet en mindre tilbygning mod øst. Bygningen er velholdt. (LIB, Skov- og Naturstyrelsen 1995)."
1
0
Redningsstation

02-06-1995
Begrundelse:
Stenbjerg Redningsstation fra 1931 har de særlige kulturhistoriske værdier, som kan begrunde en fredning af en bygning under 100 år. Bygningen er velbevaret og med sin placering i nær tilknytning til det lille, naturfredede fiskerleje fortæller den om den nøje samhørighed, der altid har været mellem fiskeri ved den jyske vestkyst og redningsvæsnet. (LIB, Skov- og Naturstyrelsen 1995).

Fredet bygning Stenbjerg Landingsplads 3